Hvem er vi?

Herlev Folkedanserforening består af en masse danseglade mennesker i alle aldre fra cirka 4 år og opefter.

Vi lægger stor vægt på at have en virkelig god danseinstruktør. Desuden er folkedans uden musik ganske sikkert helt umuligt, og vi har derfor altid mindst en spillemand til at spille for os.

For at kunne tilgodese det store aldersinterval har foreningen delt undervisningen:

  • Et voksenhold, der danser mandag aften.
  • To børnehold, der danser cirka hver anden søndag eftermiddag.
  • Et baldansehold, der danser samme søndage som børneholdene.
  • Et eftermiddagshold for voksne, der danser onsdag kl. 14.00 - 15.30.

Se flere detaljer om holdene og se videoen fra vores flashmob her..

Hent vores folder.

Hvad med påklædningen?
Til danselektionerne danser vi i helt almindeligt, behageligt tøj. Dog forlanger skolen, at vi tager hensyn til gulvet, så udendørs sko må ikke benyttes indendørs i salene.

Opvisninger
Når vi danser opvisninger, trækker vi nogle gange i kopier af de flotte, gamle egnsdragter. Nogle af os har selv en dragt, andre låner eller lejer en. Det er altid frivilligt, om man vil deltage i opvisninger.

Vi går gerne ud og giver en opvisning eller underviser en gruppe som et festligt indslag eller som teambuilding, ligesom vi er åbne over for at udleje dragter. Kontakt os for nærmere oplysninger om priser og betingelser.

Fester
Ud over at danse enten mandag eller søndag, mødes vi til fester med masser af folkedans og rigtig god musik, leveret af et godt orkester. Vi holder normalt 4-5 fester i løbet af en sæson, som regel lørdag aften. Midt på aftenen holder vi en pause, hvor vi drikker kaffe/te og spiser hjemmebag. Se planlagte åbne fester under Arrangementer, interne fester annonceres på medlemssiderne.

Stævner
Om sommeren afholder Folkedans Danmark et stævne for alle landets folkedanserforeninger. Som regel deltager et hold fra Herlev Folkedanserforening.

Lidt om foreningens historie
Herlev Folkedanserforening blev dannet i 1955 af en flok herlevitter, der havde lyst til at danse folkedans og samtidig komme hinanden ved. Gennem folkedansen ville både forældrene og deres børn lære hinanden at kende.

Vi fejrede vores 60 års jubilæum i 2015.

Tilknytning
Herlev Folkedanserforening er medlem af landsforeningen Folkedans Danmark, hvor vi er tilknyttet Region Hovedstaden. Regionen udsender nyhedsbreve, som du kan læse på hjemmesiden eller tilmelde dig til at få tilsendt på mail.

 
Ris, ros, kommentarer eller ideer til hjemmesiden? Kontakt webmoster på webmaster@herlevfolkedans.dk